Szabolcs Takarék

SEPA - Electra-ból indítható deviza utalás

SEPA - Electra-ból indítható deviza utalás

A Szabolcs Takarékszövetkezet ügyfeleknek szóló ügyfél-tájékoztató


Tisztelt Ügyfelünk!

Hivatkozva a 2016. december 9-én kelt, SEPA tranzakciókat érintő tájékoztatásunkra, értesítjük Önöket arról, hogy 2017. január 24-től kezdődően az Electra Home Banking és Internet Banking felületeken is lehetőség nyílik SEPA Credit Transfer megbízás rögzítésére.

Az Electra rendszerekben SEPA Credit Transfer megbízás az Új megbízás/SEPA Credit Transfer menüpontban kezdeményezhető az alábbi adattartalom kötelező megadásával:
- Kedvezményezett neve
- Kedvezményezett IBAN számlaszám
- Átutalás összege
- Terhelés értéknapja
A kötelező adatokon túlmenően opcionális adatkör is megadható. Ezen adatok rögzítéséhez a megbízás rögzítésének felületén található „+” jelekre kattintva nyithatóak le az adatok megadására szolgáló további képernyők dobozai.

Ha a felhasználó a „SEPA Credit Transfer” képernyőn nem SEPA feltételeknek megfelelő tranzakciót ad meg, akkor a felület tájékoztatást fog adni, hogy a megbízás nem felel meg a SEPA feltételeknek. A felhasználó ebben az esetben dönthet arról, hogy kéri-e a megbízás konverzióját „Deviza átutalás” megbízás típusra. Ekkor javasoljuk ellenőrizni, hogy az IBAN rögzítése helyesen történt-e. Megbízás konverzió választása esetén az Electra áttölti a megadott adatokat egy „Deviza átutalás” megbízásba, amelynek megjelenik a rögzítő képernyője, illetve további adatokkal is bővíthető.

Az ellenőrzés fordítva is igaz, vagyis a „Deviza átutalás” megbízás képernyőn nem lehet olyan megbízást rögzíteni, amely megfelel a SEPA feltételeknek. Ha a felhasználó a képernyőn SEPA feltételeknek megfelelő tranzakciót ad meg, akkor a felület tájékoztatást ad, hogy a megbízás adatai megfelelnek a SEPA feltételeknek. Az Electra ekkor áttereli a felhasználót a „SEPA Credit Transfer” megbízás rögzítési felületére és áttölti a megadott adatokat egy új SEPA megbízásba, ahol megjelenik a rögzítő képernyő a SEPA Credit Transfer specifikus mezők kitöltéséhez. A „SEPA Credit Transfer” megbízás típusban a kedvezményezett IBAN alapján az Electra rendszer hozzárendeli a megbízáshoz a kedvezményezett BIC (SWIFT) kódot, így azt a SEPA megbízásoknál nem szükséges megadni. A SEPA megbízások minden esetben SHA költségviseléssel kerülnek teljesítésre.

Ezúton is felhívjuk a figyelmüket arra, hogy bankon belüli, SEPA feltételeknek megfelelő deviza átutalás – vagyis a 115 kezdetű számlaszámokra irányuló átutalás - jelenleg nem indítható az Electra felületén. Ezen megbízásokat – további értesítésig - papír alapú megbízásként kérjük benyújtani.

A programok frissítése a szokásos módon távoli frissítéssel történik. Fontos, hogy a frissítés a letöltését követően a programból való ki, majd belépést követően érvényesül. Modem-es adatkapcsolat esetén felhívjuk figyelmüket arra, hogy a frissítés „hosszabb” időt vehet igénybe, vagy esetleg sikertelen lesz.
Amennyiben a frissítés sikertelen, kérjük jelezzék ezt az it@szabolcs.tksz.hu e-mail címre!
Sikertelen frissítés esetén deviza utalások nem indíthatóak a programból.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban további technikai kérdése, észrevétele merül fel, az it@szabolcs.tksz.hu vagy az electra@takinfo.hu e-mail címen várjuk, számlavezetési kérdésekben pedig a kozpont@szabolcs.tksz.hu e-mail címen állunk rendelkezésére.

Nyíregyháza, 2017. január 24.

 

1 Az EGT-n belüli, euróban denominált azon átutalási tranzakciókat, amelyeknél a fizető fél pénzforgalmi szolgáltatója és a kedvezményezett pénzforgalmi szolgáltatója is az EGT területén található, vagy amelyeknél a fizetési műveletben érintett egyetlen fizetési szolgáltató az EGT területén található, a teljesítés devizaneme EUR, valamint az átutalás nem sürgős, a jövőben SEPA Credit Transfer megbízásként kezeljük és dolgozzuk fel.

2 A Hirdetmény szerinti befogadási határidők figyelembevételével a teljesítés tárgynapon, vagy a következő munkanapon történik.
 

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...