Szabolcs Malac Takaréktippjei

Pénzügyek és mások
A Foresto nyakörvvel és anélkül

A Foresto nyakörvvel és anélkül

Miben segíthet a Foresto nyakörv?

A Foresto nyakörv sokat könnyített a dolgomon, amikor elkezdtem állatokat tartani. Néhány hónapja már megvolt az első kutyám, Vakarcs, amikor furcsa dolgokra lettem figyelmes a viselkedésével kapcsolatban, és a kinézete is egy kicsit megváltozott. Ezekről a tünetekről részletesebben is fogok írni, hogy mások is könnyebben felismerhessék a jeleket, és hamarabb tudjanak lépni, mint én. Persze a helyzet a legtöbbször nem menthetetlen, Vakarcs ma már ép és egészséges, de sokkal komolyabb baja is lehetett volna, hogyha nem sikerül időben észbe kapnunk. 

Mikor van szükség a Foresto nyakörvre? A bolhák nem hazudnak

Egy benti kutya esetében annyira nem merül fel a kétely, hogy bolhás lesz az állat, pedig ez egyáltalán nem akadálya annak, hogy megtalálják a puha szőrt a kis kellemetlen vérszívók, akiktől igen nehéz megszabadulni. Vakarcs esetében számos jele volt már egy idő után a kellemetlen vendégeknek, de csak későn állt össze a fejemben a kép, akkor is leginkább azért, mert megláttam a bundában található állatokat. Hirtelen világossá vált, hogy mostanában miért vakarta annyiszor a fülét a kis kedvencem, amire korábban azt hittem, hogy csak a szokásává vált az állatnak, és nem pedig egy ilyen jellegű problémának hittem. 

Foresto-nyakorv_pic1

Viszont annak már intő jelnek kellett volna lennie, hogy abban az időben egy kicsit jobban szőrös volt a kanapé, és az egész bundája csomóssá vált. A hangulata ugyancsak nem volt olyan, mint régen, és sokkal kevésbé volt kedve a játékhoz. De nehéz az ilyenekkel számolni több szempontból is, mert váltakoznak az évszakok, és ilyenkor egy kicsit mind mások vagyunk. Az egyébként is természetes, hogy tavasszal ledobják a bundájuk egy részét az állatok, így nem gondoltam, hogy valami komolyabbnak lehet a jele.  Minden mást meg könnyű annak betudni, hogy a kutya egyszerűen nő, éppen felnőtté válik. Így változik a bundája is, a kedve is, a viselkedése felnőttesebb lesz és kevésbé játékos, de mint megtudtam, Vakarcs esetében volt valami más is mindezek hátterében. 

A bolha tehát, mint láthatjuk, igen kellemetlen a kutya számára, de mindez a macskákra is igaz. Az életminőségükön képes rontani, hogyha az egészségük nem megfelelő, és ne feledjük, hogy a kisebb állatokat egy idő után akár komolyan meg is betegíthetik a bolhák. 

Mit tettem a Foresto nyakörv vásárlása előtt?

Még mielőtt azonban a Foresto nyakörv vásárlására került volna a sor, tettünk egy látogatást az állatorvosnál, csak a biztonság kedvéért, aki adott neki egy cseppentős gyógyszert, de nem használta fel rögtön. Előtte haza kellett vinnem Vakarcsot, hogy jó alaposan megfürdessem. Ilyenkor a bolhák nem halnak meg rögtön, hanem csak eszméletüket vesztik, vagy megpróbálnak eljutni egy száraz felületre, ami általában a kutya feje. Ez a gazdának sem kellemes látvány, de már nem sokáig kell félnünk tőlük. Órákig tartó munka is lehet egy igazi bolha-fürdő, ilyenkor jó döntés apró fogú fésűvel átfésülni az állat bundáját, hogy a peték is kijöjjenek. Aztán a maradékot vagy vízbe kell fújtani, vagy egyszerűen agyon kell nyomni azokat a körmünk hegyével. Ami annyira nem is egyszerű feladat, mert picik és kemények a bolhák, de azért nem lehetetlen feladat. 

Miután Vakarcs sikeresen meg lett fürdetve, és a legjobb tudásom szerint megszabadultam az élő bolhák nagy részétől, jöhetett a csepp formájú bolhairtó, aztán pedig a nyakörv, amit az orvos ajánlott. Ez volt Vakarcs első Foresto nyakörve, de nem az utolsó. 

A Foresto nyakörv remek lehetőség, mert a bolhák mellett a kullancsok ellen is képes megvédeni kedvenceinket. Legjobb benne, hogy mindezt szagtalanul teszi, úgyhogy sem minket, sem állatainkat nem fogja zavarni a kellemetlen illat, amivel általában a nyakörvek járnak. A kellemesség mellett nagyon praktikus is. Mivel vízhatlan, így nem akadály számára semmilyen időjárás vagy tisztálkodási folyamat, tehát nem kell levenni majd újra feltenni azt.

Foresto-nyakorv_pic3

Mit érdemes tudni a Foresto nyakörvről?

Legnagyobb előnye mégis az ár-érték arány, amiről még nem szóltam. A Foresto nyakörv egyébként átlagárakat nézve a magasabb kategóriához tartozik, de ez már a minőségén is meglátszik. Hosszú ideig tartós biztonságot nyújt az állat számára, én évente összesen egy darabot szoktam Vakarcsnak venni, mert nyolc hónapon keresztül tartja magát a Foresto nyakörv. Csak rendelek egyet tavasszal, amit késő ősszel leveszek. És ennyiből meg is van oldva a teljes szezonra eső kellemetlenség. Sikeresen el tudjuk kerülni így a terjesztett betegségeket, és a kisállatomnak újra van kedve játszani, megint szép a bundája, és persze az étvágya is újra a régi. Mindezt a Foresto nyakörvnek köszönhetjük, úgyhogy szerintem megéri kiadni rá a néhány ezer forintot. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy válassza ezt a terméket, hiszen a többi nyakörvhöz képest jóval hosszabb ideig tartós biztonságot jelent az állat számára, és még a viselése is egyaránt kényelmes és praktikus az állat számára, úgyhogy igazán megéri. Gondos gazdiként ez a legjobb, amit tehetünk állataink épségéért.