Szabolcs Malac Takaréktippjei

Pénzügyek és mások
A ponyvás teherautó bérléssel egyszerű a költözés

A ponyvás teherautó bérléssel egyszerű a költözés

A ponyvás teherautó bérlés megoldhatja gondjainkat

Kisebb cégként a költözés igazi próba elé állíthatja az embert, ami nem egyszerű. A ponyvás teherautó bérlés azonban sokak segítségére lehet, akik a lehető legjobb anyagi feltételekkel szeretnének kijönni egy ilyen megpróbáltatásból. Mindezt saját példámon keresztül szeretném bemutatni. 

A ponyvás teherautó bérlés megtalálása

Néhány alkalmazottat működtető cég vagyunk, akik egy irodaházban béreltek maguknak két helyiséget mindösszesen. Azt hittük, ez egy hosszútávú elkötelezettség lesz a részünkről, azonban új tulaja lett ennek a résznek, aki a saját cégét telepítette be. Ami nagyon nagy kiesést jelentett nekünk, mert mindent össze kellett pakolnunk és másik helyre mennünk. De még ha csak ennyi lenne a gond! Mire találtunk egy új irodát, máris rengeteg idő eltelt. Mostanában nem volt túl nagy profitunk egyébként sem, mert inkább szezonális termékekkel foglalkozunk, ezért a költözés költsége is igen kellemetlenül érintett bennünket. Aztán még jött az, hogy közeledett a kiköltözés határideje, és mi még sehol sem tartottunk. Persze képletesen. Viszont felhívtam a közelben azokat a cégeket, akik költöztetéssel foglalkoznak, és mindezt nem aranyárban teszik. Viszont a kedvezményes árak miatt náluk nagyon nagy volt kereslet is, így nem tudtak nekünk egy teljes napnyi időt szakítani. 

ponyvás-teherautó-bérlés_pic1

Úgyhogy valamilyen alternatív megoldásra volt szükség. Ekkor vetette fel a zseniális kérdést az egyik kolléga: kell nekünk egyáltalán egy cég, ami költöztet minket? Így formálódott meg szép lassan a terv a ponyvás teherautó bérlésről. Az egyik munkatársunk ugyanis tud teherautót vezetni, van is neki rá megfelelő vezetői engedélye. Először hozzá mentünk segítségért, hogy egyáltalán vállalná-e ezt a feladatot. Ő persze beleegyezett, hiszen addig sem kellett pakolnia, amíg ő a sofőr cserébe. Már csak az volt persze a kérdés, hogy honnan is lesz nekünk hirtelen egy teherautónk. Aki tudja is vezetni a járművet, persze rögtön magához vette a szót, és csak annyit mondott, hogy akkor béreljünk. Nekem az első gondolatom az volt, hogy ez azért nem ilyen egyszerű… De igen. Ilyen egyszerű volt.

A ponyvás teherautó bérlés részletei

Mi is kell egy ponyvás teherautó bérléshez? Mivel mi céges számlára béreltünk, nekünk viszonylag sok papírmunka volt, viszont nagyon gördülékeny maga a folyamat. Csak megnézik a legfontosabbak, mint a cégkivonat, ellenőrzik a vezető kolléga papírjait, aztán lehet is vinni a járművet, már ha épp van milyen. Mi  a hozzánk legközelebb eső céget néztük ki, ami a Határautó volt, de szerintem ennél gördülékenyebb és profibb céget egyébként sem találtunk volna hosszas keresés után sem. Ha nem lett volna minden igényt kielégítő a cég, akkor persze kerestünk volna másikat, még ha az kicsit messzebb is található, azonban erre szerencsére nem került sor. 

A ponyvás teherautó bérlés tényleg nagyon egyszerűen ment. Már a Határautó honlapján kinéztünk egy megfelelőnek tűnő járművet, amit telefonon le is foglaltunk. Úgyhogy nem volt zsákmacska a helyzet, nem álltunk ott üres kézzel a bérlés napján, hanem már várt ránk a jármű. 

ponyvás-teherautó-bérlés_pic2

Ilyen volt a költözés ponyvás teherautó bérléssel

Maga a költözés ezután már könnyen és zökkenőmentesen le tudott zajlani. Nem voltak nagy fennakadások, bár azért voltak olyan dolgok, amiket nem szívesen emelgettünk fel egy teherautóra. Viszont szerencsére tényleg nagyon összefogott a csapat, úgyhogy azért viszonylag gyorsan tudtunk haladni. Két-három óra alatt mindent össze is tudtunk pakolni és felrámolni, belefért egy gyors kávészünet. Aztán fél órán keresztül utaztunk az új helyszínre, ami amúgy nem lenne ennyi, de sikerült kifognunk egy tíz perces kisebb dugót, már ha ezt annak lehet egyáltalán nevezni. Végül megérkeztünk. A kulcsokat már egy kolléga átvette, aki a saját autójával valahogy sikeresen elkerülte a dugót, így gyorsan tudtunk haladni a dolgokkal. Most viszont nem földszinti irodánk lett, hanem második emeleti. Szerencsére van lift, de persze azért egész íróasztalok és szekrények nem fértek be oda. Úgyhogy, most még lépcsőn is cipeltünk. A ponyvás teherautó bérlés jó döntés volt minden szempontból, de nem ártott volna ekkor a munkás kéz, amit egy költöztető cég tudott volna biztosítani. 

A ponyvás teherautó bérlésnek köszönhetően végül gyorsan végeztünk itt is. Még aznap este vissza is tudtuk vinni a járművet a céghez, úgyhogy tényleg teljes egészében sikerült elintézni a költözést egyetlen nap alatt. Habár, a ponyvás teherautó bérlés nélkül nem tudom, mihez is kezdtem volna, de szerencsére már nem is kell ilyenen rágnom magam, mert rég túl vagyok a dolgon. Úgyhogy, szerencsére minden jól alakult, a ponyvás teherautó bérlés gyorsan és könnyen megvolt. Mivel nem egy költöztető céget választottam, még spórolni is tudtunk egy kicsit. Az új irodát pedig gyorsan meg tudtuk szokni. Kinek közelebb van, kinek távolabb az új hely, de szerencsére a csapat a régi, és reméljük a vevőkörünk még bővülhet az új helyszínnek köszönhetően.