Szabolcs Malac Takaréktippjei

Pénzügyek és mások
Az esztétika fontossága a lakásban: a beépíthető hűtő előnyeiről

Az esztétika fontossága a lakásban: a beépíthető hűtő előnyeiről

Tényleg sokat számít egy beépíthető hűtő?

Amikor az ember a lakásesztétikáról beszél, általában mindenféle háztartási eszközt meg tud említeni. Fontos a szekrények összhangja, a falak állapota, a padló mintája, a szőnyegek hangulata. Kevesebb szó esik azonban a háztartási eszközökről, mégis mind tudjuk, hogy hatalmas különbséget tud jelenteni egy-egy jól megválasztott darab, így most egy kicsit erre a témára szeretnék kitérni. Nézzük is meg, hogy egy beépíthető hűtő mennyit tud változtatni a konyhán, hogyan néz ki önmagában és persze a lakás egészére nézve mit jelent ez. Illetve szó lesz még néhány gyakorlati dologról is a témával kapcsolatban, hogy ne térjünk át teljes mértékben az esztétika irányába azért, elvégre a hűtőszekrény nem egy dekorációs eszköz.

A beépíthető hűtő a konyhában

A konyha egy olyan terület, ahol szinte teljes mértékben csak hasznos eszközöket találhatunk, használati tárgyakat, és persze kevés szórakozásra valót. Össze sem hasonlító ezáltal egy nappali vagy egy hálószoba esztétikai értékével, mégis sok van neki. Habár poharaink, merőkanalaink haszontárgyak, mégis remekül tudnak mutatni a falra lógatva, szépen elmosva. A konyha esztétikai értéke legalábbis semmiképpen nem elhanyagolható. Ehhez a helyiséghez mindenkinek megvan a maga sajátos viszonya. Néhány imádunk sütni-főzni, mások viszolyognak már csak a gondolattól is, hogy az instant tésztás levesen kívül bármit főzzenek a közeljövőben (vagy a nagyon távoliban). Mégis, ez utóbbi csoportnak is lehetnek innen szép emlékei. Amikor együtt készítették a családdal a mézeskalácsot, egy nagymama, aki folyton ebben a helyiségben szorgoskodott. Akárhogy is, a konyha az emlékek őrzője, nem csak képeket, de illatokat is őrzünk innen a fejünkben.

beépíthető hűtőszekrény1_2

Hogyha valaminek ilyen eszmei értéke van, akkor már jól is nézzen ki! Hogy miért? Mert ezeket a szép emlékeket a jövőre nézve most teremtjük meg. Gyermekeink ezekre a bútorokra, eszközökre és sütögetésekre fognak emlékezni, amikor majd felnőttek vagy idősek lesznek. A konyha az a hely, amit pontról pontra ismer az ember, és miért is rontanánk el ezt az élményt azzal, hogy nem teszünk meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobban nézzen ki a konyha?

A lakás egészére is hatással van, milyen a konyha és persze a beépíthető hűtő. Emlékszem, az én nagymamám lakásában a hűtő volt a legmeghatározóbb. Na nem a tartalma vagy a kialakítása miatt, hanem a rajta található sok száz hűtőmágnes miatt. Gyerekként imádtam azokat rendezgetni, főleg a kis lepkés változatokat. Egy hűtőszekrény igenis lehet meghatározó az ember számára, főleg gyerekként. És hát persze felnőttként is mindannyian a kényelemre hajtunk.

Ha az ember a beépíthető hűtőt választja, egyszerre nem túl feltűnő is ez a háztartási eszköz, de mégis ékesíti a helyiséget valamilyen szinten. Jót tesz a lakásban áramló energiáknak. Talán csak babona ez, azonban az tény, hogyha egy konyhába beteszünk egy hagyományos hűtőszekrényt, az vagy beszorítva lesz valahová, ahol ki sem nyílik majd rendesen, vagy kiáll majd pont az útba, ahol az ember nem egyszer, nem kétszer, hanem akár naponta is beverheti a lábát.

A beépíthető hűtő gyakorlati haszna

A beépíthető hűtő sok szempontból hasznos lehet. Nézzünk szét a kínálatban, mert ahány modell, annyi fajta funkciót vehetünk igénybe majd: https://hu.gorenje.com/termekek/hutes/beepitheto-hutoszekrenyek/c/gocool02.

A beépíthető hűtő általában sokfajta külön lehetőséget kínál, mint az okos megfigyelése a tevékenységeinknek, és ehhez mérten a hőmérséklet optimalizálása, az ionokkal dúsított belső levegő lehetősége, ami remek lehetőség, hiszen az illatok nem keverednek az egyes ételek között. A hűtő sok lehetőséget rejt, akár minden fakkot külön hőmérsékletre állíthatunk, így a különböző hűtési igényű ételeinket a nekik megfelelő Celsiuson tárolhatjuk.

Az esztétika mellett tehát számos egyéb okunk is van arra, hogy a beépíthető hűtőt válasszuk. Könnyen lehet, hogy a legjobb döntésünk lesz az évben, egy olyan döntés, ami még sok-sok évig kitart.

beépíthető hűtőszekrény1_1

Mit vegyél figyelembe beépíthető hűtő vásárlásakor?

Hiszen ha már az ember hűtőt vásárol, nem fogja azt egy-két éven belül lecserélni, hanem addig használja, ameddig az bírja szusszal. Egy jó minőségű beépíthető hűtő esetében pedig nem rövid időszakról van szó.

Persze, mint minden terméknek, ennek is van egy kis hátránya, mégpedig, hogy nehezebb lehet a karbantartása és sokszor a beszerelése is okozhat gondot. A modern háztartások velejárója ez. Mindent próbálunk szebbé, esztétikusabbá tenni, ez azonban az elrejtésről és a beépítésről szól. Legyen szó fürdőszobai konyhai termékekről, nappali bútorokról, a beépített termékek hátránya, hogy így nehezebben tudunk hozzájuk férni. Ez azonban jó minőségű termék esetében talán nem is fog gondot okozni, hiszen nem kell majd akár havonta hívnunk hozzá a szerelőt.

Érdemes tehát megfontolni a kérdést, hogy mit is szeretnénk pontosan, milyen modell való nekünk és mennyit szánunk rá összesen. Érdemes lehet egy kicsit gyűjtögetni, hogy a lehető legjobb lehetőséget tudja az ember megragadni.