Szabolcs Malac Takaréktippjei

Pénzügyek és mások
Föld szállítás ár, avagy ha nagy mennyiségű földet kell rendelnem hova forduljak?

Föld szállítás ár, avagy ha nagy mennyiségű földet kell rendelnem hova forduljak?

A föld szállítás ár, avagy milyen árban is mozog ez a lehetőség?

Miután számomra elképesztően új dolog az, hogy a polgári családi lakásunkat, lecseréltük egy családi házra egészen sok minden ért meglepetésként. Érdemes tudni, hogy a családunk generációkra visszamenőleg abszolút nem élt sem vidéken, sem olyan nagy kertes házban, mint amilyet most a családunk vett. Természetesen mindannyian elképesztően örülünk az új vagyon szerzeménynek, viszont nagyon furcsa beleszokni abba, hogy szinte abszolút nem értünk a földműveléshez. Számomra például, amikor először hallottam arról, hogy van olyan, hogy föld szállítás ár és hogy ez bizony igen nagy költségekkel tud járni, egészen meglepő volt. Ugyanis világ életemben Budai lány voltam, aki polgári lakásban lakott és még csak hírből se látott kertet, így tulajdonképpen nem is volt számomra érthető, hogy ha a szüleim is így nőttek fel, akkor mégis mi értelme volt annak, hogy hirtelen elkezdtek kertes házakat nézni a semmiből. Hiszen előtte még hírből sem akarták hallani, hogy valaki esetleg a családunkból mondjuk, kimenjen reggel földet művelni. Sőt nálunk általában a virágok is meghaltak, mert elfelejtettük őket öntözni, így erős kétségeim vannak afelől, hogy bármilyen kert képes lesz a kezünk alatt hosszútávon életben maradni.

A föld szállítás ár, avagy hogyan fogjunk hozzá kezdőként a földműveléshez?

A fent említett címet nem költői kérdésnek szántam, ugyanis engem tényleg foglalkoztat ez a kérdés és még talán nem is kapizsgálom azt, hogy ennek hogyan kellene neki állni. Számomra elve nagyon furcsa, hogy amikor haza megyek a szüleimhez nem a jól megszokott lakásunk vár, amiben felnőttem, hanem egy hatalmas, de tényleg hatalmas ház, méghozzá már majdnem kint Budapest határán, Törökbálinton. Mindig csak ámulok azon, hogy miért is hozták meg ezt a döntést, hiszen számomra valahol teljesen érthetetlen még mindig, hogy az eddigi szinte már- már sznob életvitelüket felváltották arra, hogy a föld szállítás ár árérték arányával foglalatoskodnak. Tulajdonképpen egészen meglepő ez a folyamat és tényleg nem is igazán értem. Mindenesetre úgy gondoltam, hogy ha mást nem, akkor már én is kissé beleásom magam ebbe a világba. Így komolyabban elkezdtem utánanézni a kertépítés / rendezés munkakörének és igazából engem lepett meg a legjobban, de kifejezetten még érdekelt is az adott téma.  Bár soha sem értettem ahhoz, hogy például, milyen a jó termőföld és ez milyen jellegű folyamatokkal jár, miután utána olvastam abszolút elkezdett érdekelni az adott témakör.

A föld szállítás ár, avagy a termőföld szállítás magas fokon

Alapvetően a jó minőségű föld az az, ami jó trágyás, esetleg tőzeges, vagy éppen rostált, darált föld. Ezeknek a föld típusoknak van affinitásuk arra, hogy képesek legyenek megtartani a vizet és hosszútávon tudják azt tárolni, így egy gazdag termőtalajt biztosítsanak a terméseknek. Ez a típusú föld képes a létszükségletű légcserére és a termőföld tápanyagainak a folyamatos megtartására. Amennyiben ezek a szempontok képesek érvényesülni egy termőföld minőségét illetően, akkor pedig abszolút ideális talajt alakul ki arra, hogy élet törjön belőle felszínre. Egyébként érdekes módon amennyiben jó minőség talaj földet rendelünk, mely gazdag alapanyagokban és számos olyan jellegű összetevőben, mely gazdagítja a talajunkat, akkor akár még az egészen rossz minőségű föld feljavítására is képesek ezek a tápanyagban gazdag talajok. Így mindenképpen ajánlom a föld szállítás ár leellenőrzését és esetleges átgondolását annak, hogy nagymértékben rendeljek, vagy ha az úgy nem is kivitelezhető, mivel nyilván nem mindenki anyagi keretébe fér ez bele, akkor érdemes akár kisebb mértékben is vásárolni ilyen jó minőségű termőföldet, ugyanis még a szinte kezelhetetlenül száraz, termésre alkalmatlan talajt is képes feljavítani oly annyira, hogy az abszolút termőképessé váljon.

Én személy szerint nagyon ajánlom a föld szállítás ár leellenőrzését és az adott opció megfontolását, ugyanis véleményem szerint igazán jó ötlet lehet akár kisebb mértékben is vásárolni gazdag termőföldet és fokozatosan javítani fel vele a talajt, így végső eredményképpen talán kapunk egy olyan csodálatos és nagyszerű eredményt, melyből élet tud fakadni.

Be kell, hogy valljam, hogy bár eleinte számomra is nagyon idegen volt a szüleim döntése és a hirtelen jött vidéki költözésük, mégis úgy látom, hogy hosszútávon lehet, hogy jó befektetésnek fog bizonyulni ez az öltet és tényleg megszeretik a vidéki életet a maga minden bájával együtt, hiszen valljuk annak is van egy sajátos szépsége.