Szabolcs Malac Takaréktippjei

Pénzügyek és mások
Simon gyümölcs, avagy vásároljunk magyar vállalkozóktól!

Simon gyümölcs, avagy vásároljunk magyar vállalkozóktól!

Simon gyümölcs, avagy támogassuk a magyart!

Úgy gondolom az elmúlt időszak minden egyes embert nagyon mélyen érintett, leginkább anyagi területen. Számos vállalkozás ment tönkre egyik pillanatról a másikra és kellett rengeteg alkalmazottat elbocsájtania. Én személy szerint, amikor elkezdődött ez a kilátástalan helyzet megfogadtam, hogy amikor újra indulnak a munkahelyek kizárólag magyar vállalkozásokat fogok támogatni. Legyen szó hazai kolbászról, a Simon gyümölcs ízletes gyümölcseiről vagy éppen ruházatról, minden esetben a magyar vállalkozók munkáját szeretném támogatni. Ugyanis a gazdasági helyreállás kulcsa, hogy a pénz elkezdjen újra forogni, méghozzá lehetőleg országon belül. Természetesen előfordul, hogy bizony drágább a hazai termék, de ebben az esetben is gondoljunk arra, hogy lehet nekünk +300 forintot jelent, de a termelőnek a megélhetését. Így nem titkolt céljaim közé tartozik, hogy népszerűsítsek olyan magyar vállalkozásokat, melyek számos magyar embernek nyújtanak biztos jövedelemforrást és emellett még 100%-ban magyar terméket forgalmaznak, ami nem csak hazai, hanem minőségi is. Így esett a választásom a Simon gyümölcs termékeire is, melyek amellett, hogy töretlen népszerűségnek örvendenek a hazai piacon, nagyon minőségi termékek is. Az alábbiakban a Simon gyümölcs mezőgazdasági vállalatról szeretnék egy rövid, de annál tartalmasabb bemutatást adni.

A Simon gyümölcs, mint a legízletesebb magyar vállalkozás

A Simon gyümölcs egy 100%-ban saját tulajdonú vállalkozás, mely az ott dolgozók elmondása alapján szinte egy nagycsaládként működik, ugyanis annyira barátságos környezetet biztosít az ott dolgozók számára. A Simon gyümölcs fő profilja a fenntarthatóság és a tudatosságra épül, hiszen a földünk fenntarthatóságát tekintik a legfontosabb céljuknak. Éppen ezért szerepelnek az Agrár környezetgazdálkodási programban is, melynek során fokozatosan át által a teljesen természetes előállításra, hogy így igazi, nem génkezelt természetes termékeket tudjon a piacra dobni. A program segítségével olyan technikai körülményeket tudnak teremteni, mellyel az egész mezőgazdaságot képesek alapjaiban megreformálni. Egyénként ez a fantasztikusnak ígérkező családi vállalkozás 1992-ben alakult meg és azóta is töretlenül egyre jobban és jobban fejlődik. A kezdeti 20 hektáros földterület mára már sokszorosára nőtt és egy komolyabb profillal rendelkezik tekintve, hogy folytonosan a legújabb környezetbarát mezőgazdasági fejlődés technikát követik. Ami pedig szintén egészen különlegessé teszi a Simon gyümölcs vállalkozását, hogy ők amellett, hogy nagyon nagy hangsúlyt tesznek a modern környezetbarát eszközök alkalmazására, emellett még igazán fontosnak tartják a tradíciót is. Úgy gondolom ennek az együttes működése igazán nagy változásokat tud hozni a magyar mezőgazdaság életében így mindenképpen érdemes támogatni ezt a kiváló törekvést.

A Simon gyümölcs termékei

A Simon gyümölcsnek tulajdonképpen két fő profilja van. Az egyik a prémium kategóriás gyümölcsök forgalmazása, míg a másik a prémium kategóriás gyümölcs italok előállításra koncentrál. a gyümölcslevek előállításánál semmilyen sűrítményt vagy adalékanyagot nem használnak, ugyanis kizárólag friss gyümölcsökből készül az ínycsiklandó gyümölcslé. Továbbá a préselés folyamata közben is, a legtöbb gyümölcs itallal ellentétben kifejezetten ügyelnek arra, hogy semmiféle vegyszer ne kerüljön az italba, hanem mechanikus módon nyerjék ki a frissen préselt gyümölcs isteni zamatát. Ennek a technikának köszönhetően az adott gyümölcsök rendkívül gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban. Szintén nagyon szimpatikus a Simon gyümölcstermesztési folyamatában hogy az öntözést is környezetbarát módszerrel teszik, ugyanis mikro fejes felesleges vízveszteség nélküli öntözőrendszert alkalmaznak az öntözés során, illetve a porzás menetét poszméhek segítségével oldják meg, vagyis úgynevezett polinátor programot használnak, amely Magyarországon abszolút egyedülálló módszer. Továbbá a gyümölcsfák virágzási szezon idején kívül, egész évben egy virágzó több hektáros növénytakaró áll a szorgos méhecskék rendelkezésére, mely az érdeklődő vásárlók számára egész évben nyitva áll, így akár saját szemünkkel is meg tudunk arról győződni, hogy milyen kiváló munkát végeznek a Simon gyümölcs alkalmazottai.

Én személy szerint minden kedves érdeklődőnek maximálisan tudom ajánlani a Simon gyümölcs termékeit, hiszen elképesztően finom, vitamin bombát kapunk kézhez, amennyiben ezt az alternatívát választjuk. Számomra nagyon szimpatikus, hogy amellett, hogy tényleg egy igazán profin működő gazdaságról beszélünk, komoly figyelmet szentelnek az alkalmazottaik elégedettségére illetve még arra is, hogy a földterületen lakó állatok is jól érezzék magukat, ugyanis több száz madár talált otthonra a Simon gyümölcs földterületén.