Szabolcs Malac Takaréktippjei

Pénzügyek és mások
Budapest munkásszállások így oldják meg a munkaerőhiányt

Budapest munkásszállások így oldják meg a munkaerőhiányt

Budapest munkásszállások segítségét is igénybe veszi

Budapest munkásszállásokkal egészen biztosan el van látva bőven. Jó-e ez a rendszer azonban, mit kell róla tudni. Ki fizeti egyáltalán, és ki veheti igénybe? Megéri munkásszállás nyitásába fektetni a fővárosban? Ezt fogjuk most megtárgyalni, hiszen Budapest munkásszállások tekintetében mindenképpen említésre méltó. 

Budapest munkásszállásokkal tele: befektetésnek megéri?

A budapesti munkásszállókról nem szabad elhamarkodottan ítélni. Sokan nem tartják a legjobb szállásformának, mert a turisztikai befektetések jobban jövedelmeznek, azonban ez nem feltétlenül igaz. Meg kell találni az arany középutat, azt szokták mondani. Hogyha az embernek van egy „felesleges” épülete a fővárosban, az több befektetési lehetőséget is szolgál. Albérletnek kiadni nem rossz, egy havi magasabb összegű általában tartós bevételi forrást jelent. Itt egy-egy lakásrészt szükséges kialakítani saját fürdővel és konyhával, a lakásokban általában egy pár lakik egy szobában, szobatársak ritkán vannak, úgyhogy eszerint kell számolnunk a bérleti díjjal is. Egy kétszobás lakásnál tehát nem valószínű, hogy az ember négy lakónál többet el tud szállásolni. A lakbér persze attól is függ, mennyire modern és jó kialakítású a lakás, és hol helyezkedik el. Hogyha az ember vendégházat vagy magánszállót szeretne nyitni, akkor már érdemesebb lehet a munkásszállón gondolkozni. A szálláshelyek általában persze magasabb összeggel kelnek el, azonban kevesebb forgalomra is számíthatunk, és kevesebb ágyat, szobát tudunk kialakítani egyszerre. Habár erre is vannak ellenpéldák, ma már Magyarországon sem egyedi a kapszulás, emeletes ágyas megoldás, ezek általában a buliszállók, amiket főleg a fiatalok vesznek igénybe. Sokan kedvelik ezeket, és persze a fenntartásuk is jól kijön. 

budapest-munkasszallasok_pic2

Miért éppen a munkásszállás akkor? Nos, a válasz egyszerű, a kétféle megoldást vegyíti. Itt általában tartósabban élnek az emberek, mint egy vendégszálláson vagy kapszulahotelben, ahová csak a péntek esti buli után merészkednek az emberek. Itt néha hónapokon keresztül tartó ágyfoglalás van, és persze munkás mindig bőven akad, aki nem szeretne, vagy egyenesen nem tud hazajutni a fővárosból. Az albérletnél mégis előnyösebb lehet, mivel nem történnek nagy beköltözések, szóba sem kerül, hogy valaki kutyát, macskát vagy gyereket hozzon, akik fejlettségük révén még nem érettek eléggé arra, hogy vigyázni tudjanak a lakás állapotára. Itt nem kell minden lakásnak külön konyha és fürdő, persze azért legyen elég ahhoz, hogy kényelmes maradjon a szálláshely. Fürdőből talán emiatt meg is éri a szobához való csatlakozás, azonban a konyha nem kifejezetten létszükséglet minden szobához, elegendő két-három szobához vagy egy folyosóhoz egy, ahogy létszámhoz mérten megfelelőnek találjuk. Ami miatt pedig legjobban megéri, hogy egy szobában akár több, 8-10 ágy is elférhet, de magasabb bérleti díjjal kevesebb ágyas szobákat is biztosíthatunk az érkezők számára, így összességében jobban jövünk ki anyagilag kellő forgalommal, mintha tartósan lakásként adnánk ki a helyet.

Budapest munkásszállások tekintetében

Budapest munkásszállások tekintetében mindenképpen kiemelkedő, úgyhogy munkásként határozottan érdemes egy próbát tenni vele, de vállalkozóként is az egyik legjobb ötletnek tartom mostanában. A munkások ugyanis sosem fogynak el, míg üzletet nyitni nem csak macerás, de igen nagy a kockázata is, főleg az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva. Munkásszállóra mindig szükség lesz, míg a kikapcsolódást biztosító szálláshelyeket könnyen be lehet bizonyos időre záratni. 

budapest-munkasszallasok_pic1

Budapest munkásszállásokkal old meg sok szálláshely-gondot és a magas albérletárakra is egy egyfajta alternatívát kínál. Hogy lehet az, hogy ők mégis sokat keresnek rajta? Egyrészt persze a több ágyas megoldás miatt, másrészt mert a munkaadó sokszor bizonyos részét megtéríti a szállásnak. Így a munkás is jól jár és a szálláshely is kényelmesen meg tud élni, úgyhogy a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad, ahogy a régi magyar közmondás tartja. 

Budapest munkásszállások szempontjából, ha jó szálláshelyet keres az ember

Hogyha az ember egy kényelmes, igényes, mégis könnyen elhagyható és ebben a tekintetben szerződéshez nem kötött otthont keresne, akkor Budapest munkásszállások szempontjából mindenképpen jó döntésként szolgál. Hol találunk megbízható szálláshelyeket, amelyek mindezeket a feltételeket biztosítani is tudják? Olyan oldalon érdemes keresni, ahol nem csak felsorolva vannak a helyek, vagy egyenesen a hirdető tölti fel a lehetőséget, akár még csak nem is hirdetési oldalon, hanem egyenesen valamilyen közösségi média felületére. Nekünk olyan hirdetést kell keresnünk, amit egy szálláshelyekkel foglalkozó oldal tesz közzé. Fontos, hogy az oldal ne csak hirdessen, hanem vizsgálja is át a helyeket, és azokat csak egy bizonyos szint felett engedje megjelenni. Ne ijedjünk meg tehát, hogyha egy ilyen oldalon városonként csak egy-két lehetőséget látunk: valaki már előre kiszűrte számunkra az említésre nem méltó szállásokat. Budapest munkásszállások tekintetében persze nem lesz nehéz feladat, ott bőven találhatunk választékot, hogy egyetlen jó álláslehetőség se maradjon betöltetlen.