Szabolcs Malac Takaréktippjei

Pénzügyek és mások
Legújabb szerzeményem: a Tom Ford szemüveg

Legújabb szerzeményem: a Tom Ford szemüveg

Most azt hiszem megtaláltam az igazit a Tom Ford szemüveggel.

Sokan gondolkozhatnak most rajta: mi ez és miért olyan fontos. Nos, az egyik furcsa szokásom ez: én szemüvegekkel kísérletezem. A legtöbben a kontaktlencséjükkel tesznek így, megveszik a háromhavi adagot, aztán a következő negyedévre már egy másik típust, márkát próbálnak ki. Mi ennek az értelme? Keressük az igazit. Van, ami túl nagy, nincs tartása, nehéz betenni, nehéz kivenni, rosszul lehet tárolni… Sok olyan apró dolog ez, ami megnehezíti az életünket. Én így vagyok a Tom Ford szemüveggel, most ez a legújabb választásom. Hogy miért éppen a szemüvegeket gyűjtöm? Nos, a válasznak nem is kéne olyan bonyolultnak lennie, csupán kevés ember tesz úgy, ahogy én.

A Tom Ford szemüveg kiválasztása

A szemüveg öltöztet, ezt mind tudjuk. Nem mindegy azonban, hogy hová is megyünk. Ugyanolyan szemüvegben kell járnia az embernek, amikor buliba megy, amikor a barátaival találkozik, amikor a munkahelyén van vagy családi összejövetelen. Fontos események ezek, amelyekre mind nagyon készülünk. A hétköznapokra valami lazábbat veszünk fel, a komolyabb eseményekre pedig tökéletes sminkkel és gondosan megválasztott ruhával meg cipővel jelenünk meg. Akkor a szemüveg miért lenne kivétel? Hiszen egy-egy márkás ruhadarabra sokszor éppen annyit költünk, mint egy szemüvegre. Úgyhogy én eldöntöttem: minden alkalom-típusra beszerzek egy odaillő darabot. Ha az ember odafigyel a megjelenésére, akkor ez éppen olyan fontos és nem túl nagy befektetés, mintha egy plázában kapható szettet venne meg. Úgyhogy én úgy döntöttem, nekem megéri. És szerintem másoknak is ideális lenne így tennie. A legújabb választottam pedig éppen a Tom Ford szemüveg, ami mondhatni első látásra szerelem volt a részemről. Mind a formája, mind a tartása nagyon meglepő ennek a márkának, szerintem lenyűgöző. Nagy szerelmese vagyok a szemüvegkereteknek, és egyetlen pillantást kellett rá vetnem, hogy tudjam, ez a nekem való darab.

A Tom Ford szemüveg és az arcformánk

Sokan nem tudják, hogyan válasszanak online szemüvegkeretet. Én amióta tudom, milyen dioptriájú lencse kell a számomra, mindig online vásárolok azonban. Nem is olyan nehéz, higgyék el nekem. Az embernek pusztán tisztában kell lenni a saját adottságaival. Az arcformájával, a csontjai élességével, a lágyítással vagy keményebb kinézettel, amit egy szemüveg lenne képes biztosítani a számára. De figyelembe kell vennünk azt is, milyen stílusúak vagyunk mi magunk. Rocker, konzervatív, szivárványszíneket kedvelő vagy bohókás, esetleg igazán extravagáns. Nem érdemes irodista-szemüveget választani például egy olyan embernek, aki valami teljesen más kategóriájú helyen dolgozik. Legyünk bátrak! Én legalábbis ezt vallom. Persze olyan darabra essen végül a választás, amit egészen biztosan fel fogunk venni. A Tom Ford szemüveg például remek választás lehet bárkinek, aki biztosra akar menni és nem szereti a meglepetéseket. A letisztult kinézet a Tom Ford szemüvegeknél alap, így biztosan van már olyan márka, amit érdemes lesz megnéznünk a keresgélés során. Sokszor azonban az arcformánkat „korrigáló” darabot érdemes választanunk még a Tom Ford szemüvegek közül is. Nem kell itt nagyon kiugró dolgokra gondolni, hiszen a kerekebb, oválisabb arcformát kicsit szögletesíteni érdemes, a szögletes arcformát lágyítani a kerekebb darabokkal. A Tom Ford szemüvegekkel akármelyik kritériumnak eleget tehetünk. Fontos az is, hogy az archoz arányos keretet válasszunk. Nem érdemes túl széleset választani például keskeny archoz, mert az csak tovább keskenyít. Ugyanígy a nagyobb kerek szemüveg sem ideális, hogyha aprócska arcunk van, de nagyobb archoz sem áll jól a kis irodista szemüveg, mert komikus hatást fog kelteni. A keret színére is figyeljünk azonban, ne csak a kedvenc színeink közül válogassunk, hanem gondoljuk jól át a választást. Legyen az Tom Ford szemüveg vagy más, igyekezzünk a hangszínünkkel, bőrszínünkkel és a szemhez passzoló darabot keresni.

Ilyen a Tom Ford szemüveg

Nagy érdeklődéssel vártam a legújabb szemüvegem megérkezését, alig vártam, hogy fel tudjam próbálni és nem kellett csalódnom. Amikor megérkezett, rögtön a tükör elé álltam. Talán mostantól a kedvencem lesz a Tom Ford szemüveg, tényleg nagyon jó a mindennapi viseléshez, találkozókhoz, baráti csevegésekhez. Nekem remekül bevált, remélem másoknak is ekkora szerencséjük lesz vele.

Ha pedig a Tom Ford szemüveg mellett még a kontaktlencse viselésén is gondolkozunk, itt van néhány pro és kontra, melyiket mikor és miért érdemes használni: https://divany.hu/eletem/2014/10/28/szemuveg_vs._kontaktlencse_elonyok_es_hatranyok/ A Tom Ford szemüveg nálam teljes „munkaidőben” működik, a lencséket nem sikerült megszeretnem. Azonban sokan vannak, akik a kontaktlencsére esküsznek, én ebben is hiszek. Azzal azonban fontos, hogy tisztában legyünk, a lencséknek van egy lejárati ideje, így ha rossz a szemünk annyira, hogy tényleg keveset látunk a világból, akkor mindenképpen érdemes egy szemüveget is vészhelyzet esetére beszerezni. És akkor már miért ne egy divatos és menő Tom Ford szemüveg legyen az?